Oleme sõbrad olnud kümmekond aastat. Meid viis kokku ja ühendab jätkuvalt armastus ja kirg hea ning ausa toidu vastu. Kaheksa aastat tagasi asutasime Tallinna kesklinnas toidustuudio Food Studio, kus oleme aastate jooksul koolitanud tuhandeid kokkamishuvilisi. Eks ühiseid ettevõtmisi on meil veelgi ja kõik need on vähemal või rohkemal määral seotud toidukunstiga.

Puljongi tootmise ideel ei ole kindlat sünnikuupäeva. Food Studio 8 tegutsemisaasta jooksul kuulsime tihti oma külalisi kurtmas, et sooviks küll kodus perele tervislikku suppi pakkuda, aga lihtsalt ei ole aega tundide viisi supileent keeta. Nii hakkaski meie peas vaikselt idanema mõte muuta kodukokkade elu helgemaks ja hakata ise tootma restorani kvaliteediga puljongit. Mõttele andis hoogu asjaolu, et meie kaubandusvõrgus on saadaval küll lai valik puljongikuubikuid, kuid siiani puudus mitmeid tunde keedetud, aus ja tervislik valmispuljong.

Mõte küpses, üks samm viis teiseni ja üsna pea leidsime end puljongi retsepte koostamas, erinevaid maitseid katsetamas ja tootmisruume otsimas. Tootmist otsustasime alustada nelja klassikalise puljongiga, mille baasil on kodukokal võimalik kiirelt valmis vaaritada kõik supid, kastmed ja hautised. Traditsioonilise maitsega kana-, kala-, veise- ja aedviljapuljong keevad meie uhiuues tehases vähemalt 12 tundi.

Esmalt röstime kondid ja aedviljad pronkspruuniks, maitseks lisame natuke meresoola ja ürte ning algabki pikki tunde kestev hautamisprotsess, just nii, nagu seda tehakse parimates fine dining restoranides üle maailma. Puljongite valmistamisel kasutame kodumaist toorainet ja mis kõige tähtsam - meie puljongid ei sisalda ühtegi säilitusainet!

Usume, et hea ja tervisliku toidu aluseks on hinge ja armastusega pikki tunde keedetud leem ja selle ajarohke protsessi oleme nüüd Sinu eest ära teinud. Kindlasti ei piirdu meie puljongite valik vaid viie tootega. Meie peas küpsevad juba uued põnevad ideed ja tootearendused, millest juba varsti osa saad.

Indrek ja Helgor